РАЙОН.IN.UA
Волинські фермери вивчали досвід сироваріння. ФОТО
Волинські фермери вивчали досвід сироваріння. ФОТО

Як волинські фермери на Закарпатті сир варили

12:29 06.11.2018
107

На минулих вихідних волиняни їздили до Закарпатської та Львівської областей для вивчення досвіду з сироваріння.

Поїздка відбулася в рамках проекту «Підтримка впровадження новітніх технологій та європейських стандартів в молокопереробній промисловості у районах Волинської та Рівненської областей шляхом вивчення польської практики виготовлення місцевої продукції» в рамках програми Міністерства закордонних справ Республіки Польща «Польська допомога для розвитку» за підтримки Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку, - інформує Департамент агропромислового розвитку Волинської ОДА.

У складі делегації були представники малих фермерських господарств, власники особистих селянських господарств Волинської та Рівненської областей. Учасники поїздки вивчили досвід вдалих ініціатив сироваріння.





До складу делегації увійшли: начальник відділу розвитку сільських територій департаменту агропромислового розвитку Оксана Шпак, із Турійського району предстваники ФГ «Мартіросяна», власник ОСГ Тамара Андрійчук, Світлана Похильчук; із Горохівського району власники ОСГ Ігор Юхимчук, Віктор Бошель, родина Тишко, представник СОК «Степ» Оля Шеремета; із Володимир-Волинського району представник ФГ «Еліт-Ш» Анатолій Шпур, заступник начальника-начальник відділу розвитку галузей АПК управління агропромислового розвитку Володимир-Волинської РДА Світлана Мазурок; із Любешівського району головний спеціаліст відділу агропромислового розвитку Любешівської райдержадміністрації Геліч Андрій; з Луцького району родина Борейків, голова ФГ «Ставеччина» Степан Чабан; із Ковельщини Наталія та Василь Видрич з Ратнівщини представники ФГ «СновМілк» (Потапчук Юрій і Палейчук Ірина) та Ніна Костюкевич з Рівненщини.







Першу сироварню відвідали в селі Ізкі Міжгірського району Закарпатської області. Ця сироварня розташована на гірському еко-курорті «Ізкі» - в одному з найчистіших регіонів України на відстані 20 кілометрів від закарпатського селища Міжгір'я, біля підніжжя гори Магура. На сироварні виготовляють 9 видів сиру із молока овець, кіз та корів, також сири із мішаного молока.

Під час відвідування сироварні провели майстер-клас із виготовлення м’якого сиру, учасники долучились до процесу сироваріння.

Читайте також: Підприємство з Володимира виготовило цех для збирання та випробувань космічних апаратів





Коментарі
18 листопада
Вчора
16.11.2018